eikona_viber_2023-08-10_20-20-15-041
00 2 mths 30
Κοινοποίηση

Να μην επαναλαμβάνουμε γνωστά γεγονότα.

Να παραδεχτούμε ότι όλα έχουν μια αρχή. Αρχή για να γίνουμε χειρότεροι, αρχή για να γίνουμε καλύτεροι.

Αν οι Αξιωματικοί της Αστυνομίας διάβαζαν απλά όσα διάβασε εκ των υστέρων όλος ο κόσμος, δεν θα άφηναν τους Κροάτες να σκοτώσουν, να δείρουν και να εξευτελίσουν, στην ουσία την κρατική υπόσταση της χώρας μας.

Άρα αν διάβαζαν, αν προλάβαιναν, δεν θα είχαμε άλλο ένα νεκρό και κάμποσους σημαδεμένους για πάντα στον βωμό της ανεγκεφαλιάς.

Μια παράμετρος βεβαίως του θέματος είναι πιά είναι η τιμωρία των υπευθύνων. ΚΑΜΙΑ. Ούτε η διαθεσιμότητα, ούτε η ΕΔΕ είναι τιμωρία. Κοροϊδία είναι για να πάμε… παρακάτω στην κυριολεξία.

Ας έρθουμε όμως στην αρχική σκέψη, στην αρχή.

Βεβαίως εδώ υπάρχουν επιστήμονες, υπάρχουν ψυχολόγοι, που μπορούν να πούν εκτός της Ψυχιατρικής, γιατί εμπλέκεται και αυτή, ότι κανείς δεν γεννιέται εγκληματική φυσιογνωμία, διαμορφώνεται και κακώς επικεντρώνεται το θέμα στο ποδόσφαιρο. Απλά εκεί τα πράγματα είναι απλούστερα, απλά εκεί υπάρχει το όχημα. Το… καβαλάς και πάς.

Και από πού ξεκινούν τα… οχήματα; Από τα απλά πράγματα, αυτά που είναι δίπλα μας, τα ανεχόμαστε, κουνάμε στην καλύτερη με κατανόηση το κεφάλι, λέμε τρέλα είναι θα περάσει, ουσιαστικά υποτιμάμε, δεν «διαβάζουμε» τις προειδοποιήσεις.

Δεν τις διαβάζουμε ως κοινωνία, αδιαφορούμε ως Πολιτεία.

Αποτέλεσμα. Το νεκρό παλληκάρι στη Θεσσαλονίκη, τώρα το άλλο στην Φιλαδέλφεια, αύριο ένας άλλος νεκρός αλλού.

Όταν δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με αυτή την φωτογραφία. Ρωτούσαμε αν απασχολεί τις Εισαγγελικές ή Αστυνομικές αρχές. Απάντηση δεν πήραμε. Ή μάλλον πήραμε. Η γιγαντογραφία αυτή είναι στην θέση της σε πάροδο στην Ευαγγελίστρια.

Και η Εισαγγελία και η Αστυνομία δεν «διάβασαν» την προειδοποίηση, όπως δεν διάβασαν προχθές και τις εκθέσεις για τους Κροάτες στο υπουργείο προστασίας του… πολίτη.

Ακόμα και ως επισήμανση ενός πολίτη, που καταγγέλλει ευθαρσώς και επωνύμως ότι υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα οπαδών, δεν έχει σημασία η ομάδα, που με ανάρτηση της έξω από τα γραφεία της προτρέπει σε βία, και φτιάχνει την αρχή για τον επόμενο χούλιγκαν, που θα δολοφονήσει, θα σπάσει, θα κάψει αύριο, έπρεπε να τους είχε υποχρεώσει να υποχρεώσουν με την σειρά τους, τους υπεύθυνους αυτής της προσβλητικής για την ανθρώπινη υπόσταση γιγαντογραφία, να την αφαιρέσουν. Αν δε δεν βρίσκουν κανένα να απευθυνθούν, γιατί «παίζει» και αυτό, να υποχρεώσουν τον Δήμο να το σκεπάσει.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτα απολύτως. Ξέρω, υπάρχει και η άποψη ότι δίνουμε σημασία σε κάτι ασήμαντο. Δεν είναι ασήμαντο αδέλφια, είναι η αρχή, είναι εκείνα τα μικρά, που πολλές φορές τα υποτιμάμε, τα προσπερνάμε, μέχρι που θάβουμε το επόμενο παλληκάρι, πάλι δεν έχει σημασία η ομάδα, και ξαφνικά… ξυπνάμε από τον λήθαργο.

Περιμένω ένα χρόνο μετά την πρώτη δολοφονία και με τον ροπαλοφόρο με την μούρη… νεκροκεφαλή στη θέση του, να δώ αν υπάρχει στο νησί μας και Εισαγγελία και Αστυνομία.

Εκτός αν το ξαναθυμίσω στον τρίτο… νεκρό.

Υ.Γ: Εννοείται ότι έχω την αυταπάτη ότι οι υπεύθυνοι της εν λόγω Λέσχης, από μόνοι τους θα έπρεπε να αντικαταστήσουν την μορφή του αυριανού δολοφόνου, με τόσα ωραία σύμβολα που έχουν στην ιστορική τους ομάδα.

alithia.gr