ελτα παπαδου 1 768x523
00 1 mth 37
Κοινοποίηση

Κλείνουν αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου αντίστοιχα τα γραφεία των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα της Χίου και στον Παπάδο της Γέρας Λέσβου μετά από ενημέρωση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων και αντιδράσεις σημειώνονται στα δυο χωριά.

Στη Λέσβο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης σημειώνει ότι «η Διοίκηση των ΕΛΤΑ αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ κώφευσε πριν λίγο καιρό στην φωνή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Άντισσας, της Πέτρας, της Αγίας Παρασκευής αλλά και στην φωνή των Βουλευτών που έφεραν το θέμα στη Βουλή με ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ζητώντας την Ανάκληση των σχετικών αποφάσεων κατάργησης των καταστημάτων ΕΛΤΑ. Σήμερα υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και την ενώνω με την φωνή των κατοίκων της Γέρας στη νέα απόφαση των ΕΛΤΑ για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΓΕΡΑΣ από 23-10-2023.  Κατά την ανακοίνωση του σχεδίου Αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ υπήρξε δέσμευση και διαβεβαίωση ότι θα ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα και οι ιδιαιτερότητες αυτής…».

Στη Χίο ο σύλλογος εργαζομένων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση για την παύση λειτουργίας των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα και σημειώνει ότι «για άλλη μια φορά είμαστε απέναντι στην απαξίωση των κατοίκων της περιοχής των Καρδαμύλων αλλά και των γύρω χωριών ως απόρροια των ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων που όλα μετατρέπονται σε κόστος για να κερδίζουν στις πλάτες του λαού οι λίγοι. Όχι στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της βόρειας Χίου! Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στις κυβερνητικές επιταγές».

H Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «… Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για τα νησιά μας και ας πάψουν να κάνουν τις μωρές παρθένες τα κόμματα και οι τοπικές παρατάξεις που κυβέρνησαν την χώρα. Γιατί; Γιατί τα ΕΛΤΑ το 2002 μετατράπηκαν σε ανώνυμη εταιρεία, το 2006 εισήχθησαν στο χρηματιστήριο και το 2013 συγχωνεύθηκαν με την Eurobank Ergasias…».

Οι κάτοικοι των Καρδαμύλων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυριο στις 9:30 το πρωί έξω από το καταστημα των ΕΛΤΑ στο χωριό τους.

Αντιδράσεις για το κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε Καρδάμυλα Χίου και Παπάδο Λέσβου