2023 11 20 Solfee Kalavritwn Tn188
00 1 week 9
Κοινοποίηση

10000 επιχειρήσεις (0,2% των ΑΦΜ) χρωστάνε 85 δις ευρώ και η κυβέρνησης της ΝΔ επιχειρεί να τα πάρει από τους αυτοαπασχολούμενους…

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Εμείς οι επαγγελματίες δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία της κυβέρνησης, που για άλλη μια φορά βαφτίζει «το ψάρι κρέας» παρουσιάζοντας ευεργέτημα την αύξηση της φοροληστείας σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Το νομοσχέδιο που έφερε σε διαβούλευση η κυβέρνηση είναι ακόμα χειρότερο από αυτά που παρουσιάστηκαν αρχικά. Δηλαδή και ο «κεφαλικός φόρος» θεσμοθετείται με τη μορφή του «τεκμαρτού εισοδήματος», και το τέλος επιτηδεύματος παραμένει με μικρά «κουρέματα» που δεν αντισταθμίζουν τη νέα φοροεπιδρομή, και ο ψηφιακός κλοιός προσθέτει περισσότερα χαράτσια σε κάθε μικρή επιχείρηση, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ψηφιοποίηση των συναλλαγών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κατασυκοφαντεί τους αυτοαπασχολούμενους ως «μπαταχτσήδες», το νομοσχέδιο κατοχυρώνει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Στα 49 άρθρα που «ρουφάνε» το λαϊκό εισόδημα, δύο απ’ αυτά μειώνουν τον φόρο «συγκέντρωσης κεφαλαίου» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τον φορολογικό συντελεστή για τις πωλήσεις μετοχών!

Η κυβέρνηση διαδίδει ότι «όσοι δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα δεν θα έχουν επιβάρυνση, αλλά ελάφρυνση (!) λόγω της μείωσης του επιτηδεύματος».

Όπως προκύπτει όμως από το νομοσχέδιο, ένας αυτοαπασχολούμενος χωρίς προσωπικό, με επαγγελματική δραστηριότητα από 12 έτη και πάνω, με δηλωθέν εισόδημα π.χ. 11.000 ευρώ – που αποτελεί ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα των επαγγελματιών – θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον φόρο τον χρόνο! Κι αν έχει και έναν εργαζόμενο, η επιβάρυνση ξεπερνάει τα 860 ευρώ!

Διαψεύδει το υπουργείο την κυβέρνηση όταν αναφέρει ότι από τους 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες, οι 473.000 (πάνω από 6 στους 10) θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο κατά μέσο όρο 1.444 ευρώ ο καθένας.

Ο στόχος του νομοσχεδίου είναι το «στράγγισμα» των πιο μικρών επαγγελματιών, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα σχετικά προαπαιτούμενα που προβλέπει το σφαγείο του Ταμείου Ανάκαμψης, για να ρέει «ζεστό» χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αν ήθελε πραγματικά, η κυβέρνηση της ΝΔ, να πατάξει τη φοροδιαφυγή γιατί δεν πάει να πάρει τα 85 δις ευρώ που χρωστάνε το 0,2% των ΑΦΜ στο σύνολο των επιχειρήσεων;

Γιατί δεν αυξάνει τη φορολογία των επιχειρηματικών κολοσσών που την έφτασε μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις 5%;

Γιατί αφήνει τους εφοπλιστές με εθελοντική φορολογία και με 58 φοροαπαλλαγές;

Γιατί δεν καταργεί τον «αναβαλλόμενο φόρο» των τραπεζών, που εξασφαλίζει φοροασυλία στις τράπεζες (τη στιγμή που το 2022 η κερδοφορία τους έφτασε τα 3,625 δις ευρώ);

Και πόσα άλλα ερωτήματα τα οποία κάθε άλλο από ρητορικά είναι…

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Μπροστά στα νέα αδιέξοδα, χρέη και λουκέτα που μας ετοιμάζουν εμείς απαντάμε αγωνιστικά. Με τον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα μας συντονίζουμε τα βήματά μας όλοι επαγγελματίες του νησιού για να πληρώσουν τελικά αυτοί που πραγματικά έχουν.

Να μην περάσει η νέα φορολογική επιδρομή!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης
-Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ,προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
-Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους,χωρίς προυποθέσεις
-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Βουνακίου

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/65548/eflee-xioy-xeshkwmos-h-nea-foroepidromh-den-oa-perasei