Στιγμιότυπο οθόνης 2023-03-16 124929
00 6 dys 3

Σε απεργιακό κλοιό και η Χίος – Μαζικά καλέσματα στη συγκέντρωση στην Πλατεία για τα Τέμπη

Σειρά συλλόγων και φορέων της Χίου δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην σημερινή 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τοπικά Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει την απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην Πλατεία Βουνακίου.

Ακολουθούν καλέσματα Συλλόγων και Φορέων της Χίου:

Από την ΑΔΕΔΥ Χίου:

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ.

 Ένα απέραντο ποτάμι σχηματίζεται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, στέλνοντας την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια που επιχειρεί να συγκαλύψει τους υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών, τόσο των κυβερνώντων, σημερινών και προηγούμενων όσο και της  Ηellenic Train, του ΟΣΕ.  Οι δρόμοι του κέντρου σείονταν από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Το ίδιο κι εμείς, εδώ  στο νησί μας, όλοι μαζί τις προηγούμενες ημέρες, στις μεγάλες και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, σαν μια γροθιά, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, γονείς, γίναμε η φωνή των νεκρών μας, η φωνή που ζητάει να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους του εγκλήματος! 

Δεν ήταν ούτε λάθος, ούτε ατύχημα! Τους λέμε ξανά ότι δεν μπορούμε  πια να ζούμε με επιδόματα και να πεθαίνουμε με εισιτήρια !!!

Όλοι στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας !!!

 • Να οργανώσουμε και να   οργώσουμε τους χώρους δουλειάς, σχολεία πανεπιστήμια με σκοπό να γίνει πετυχημένη απεργία στις 16 Μάρτη. Ενώνουμε τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
 • Να έρθουν στην επιφάνεια οι διαχρονικά πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

 • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Απαιτούμε ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές στα πλοία, αεροπλάνα, τρένα και σχολικά λεωφορεία !
 • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
 • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου:

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ!

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία 8 Μαρτίου συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ. Όλοι μαζί γίναμε η φωνή των 57 νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη, βροντοφωνάξαμε «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ».

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί!

Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα, επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική αιτία αυτής της τραγωδίας. Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους. Πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, θυσιάζουν την ασφάλεια των επιβατών στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, μετράνε την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος. Δεν είναι τυχαίο που προχώρησαν σε νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού και της ογκολογικής κλινικής Παίδων.

Η προσπάθεια συγκάλυψης έχει πέσει στο κενό. Η πολιτική τους έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Η ενοχή τους είναι αποδεδειγμένη. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δε συγκινούν κανέναν.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!

Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες μας από τον άδικο χαμό του μαθητή μας στις Σέρρες από τον λέβητα που έσκασε, ενώ από τύχη δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς από τα ταβάνια που πέφτουν μέσα στις τάξεις, από τα απαρχαιωμένα εργαστήρια που βάζουν σε κίνδυνο εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές, από τις βροχές που πλημμυρίζουν τα κτήριά μας. Τρέμουμε με την ιδέα της πιθανότητας ενός σεισμού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και του Πανεπιστημίου!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.
Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από έναν κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα τροχαίο κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο ή σε μια σχολική εκδρομή! Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες να μη λειτουργούν οι ζώνες στα λεωφορεία.

Δεν φταίμε όλοι, ούτε φταίνε οι συντεχνίες που δεν θέλουν την αξιολόγηση. Η πολιτική όλων όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αξιολογήθηκε και αποδείχτηκε επικίνδυνη και εγκληματική. Αυτή την πολιτική του «κόστους-οφέλους» τη γνωρίζουμε καλά στα Δημόσια Σχολεία. Όλοι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κανέναν πια δεν μπορούν να εξαπατήσουν όλοι όσοι έχουν σαν θεό το κέρδος και αντιμετωπίζουν την ζωή μας ως κόστος. 

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά:

 • Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.
 • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

 • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
 • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα.
 • Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
 • Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
 • Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία π.χ. ώρα και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.
 • Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη του κράτους, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών και πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών.

Στις 16 Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους! Απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις!

Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις και τα αμφιθέατρα!

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών και φοιτητών μας!

Από την ΟΕΒΕ Χίου:

Συνάδελφοι,

η χώρα μας παραμένει συγκλονισμένη από την ανείπωτη εθνική τραγωδία των Τεμπών. Όσο βιώνουμε αυτές τις ημέρες πένθους θεωρούμε υποχρέωση μας να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή τόσων ανθρώπων καθώς και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους!

Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν οριστεί για την Πέμπτη 16-3-2023 στις 12.00 στην πλατεία Βουνακίου.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη την Πέμπτη 16/3/2023  και προτείνει στα μέλη του σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου:

Το Δ.Σ του Δ.Σ.Χίου κατόπιν και της ανακοίνωσης της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ομόφωνα 

αποφάσισε την συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/3/2023 και την αποχή των μελών του.Τυχόν άδειες θα χορηγηθούν κατόπιν σχετικής αιτήσεως και μόνο υπό την προϋπόθεση συμφωνίας όλων των εμπλεκόμενων συναδέλφων.

Από την Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν.Χίου:

Τα  κέρδη  των  εταιρειών  φέρνουν  τραγωδίες.  Ασφαλείς,  Δημόσιες,  Φθηνές  Συγκοινωνίες

Κλείνουμε  τα  γραφεία   μας  και  συμμετέχουμε  μαζικά  στην  απεργιακή  συγκέντρωση  την  Πέμπτη  16  Μαρτίου  στις  12  το  μεσημέρι  στην  πλατεία  Βουνακίου

Συνάδελφοι, 

Χαιρετίζουμε  τις  χιλιάδες  εργαζομένων,  νεολαίας  και επαγγελματιοβιοτεχνών  που  συμμετείχαν  στην  απεργιακή  κινητοποίηση  της  Τετάρτης  8  Μαρτίου.

Η  οργή  γίνεται  αγώνας!!  Δεν  είναι  η  ώρα  της  σιωπής!!  Είναι  η  ώρα  της  φωνής  και  του  ξεσηκωμού!!  Την  Πέμπτη  αφήνουμε  την  δουλειά  μας  και  κατεβαίνουμε  στο  δρόμο:

Για  να  στείλουμε  μήνυμα  καταδίκης  του  προδιαγεγραμμένου  εγκλήματος  στα  Τέμπη  και  της  πολιτικής  που  το  προκάλεσε.

Γιατί  τα  θύματα  του  εγκλήματος  των  Τεμπών  ήταν  συνάδελφοί  μας,  συγγενείς,  φίλοι,  γείτονες,  ήταν  τα  παιδιά  τους.  Θα  μπορούσε  να  είναι  οποιοσδήποτε  από  εμάς,  το  δικό  μας  παιδί.

Γιατί  έχουμε  χρέος  και  καθήκον  αυτό  το  έγκλημα  να  μη  συγκαλυφθεί,  να  μην  ξεχαστεί,  να  μην  ξανασυμβεί.  Μόνο  η  λαϊκή  δράση  μπορεί  να  εξασφαλίσει  ότι  δε  θα   υπάρξει  και  συγκάλυψη.

Η  τραγωδία  στα  Τέμπη  δεν  ήρθε  από  το  πουθενά.  Όλες  αυτές  τις  ημέρες  μας  «σηκώνεται  η  τρίχα»  ακούγοντας  τις  μαρτυρίες  των  σιδηροδρομικών.  Εδώ  και  καιρό  προειδοποιούσαν  ότι  έχει  διαμορφωθεί  μια  πολύ   επικίνδυνη  κατάσταση,  τόσο  για  τους  επιβάτες,  όσο  και  για  τους  εργαζόμενους.

Για  τις  κυβερνήσεις,  όποιος  έμπαινε  εμπόδιο  στην  πολιτική  που  οδήγησε  στον  κατακερματισμό   του  σιδηροδρόμου  προκειμένου  τα  μονοπώλια  των  μεταφορών  να  εκμεταλλεύονται  τα  «κομμάτια»  που  φέρνουν  κέρδος,  ήταν  δακτυλοδεικτούμενος,   καθυστερημένος,  ενάντια  στην  «ανάπτυξη»  και  στην  «ανταγωνιστικότητα»  που  τάχα  δήθεν  θα  τους  ωφελούσε  όλους.

Αυτές  είναι   οι  «απελευθερωμένες»  συγκοινωνίες,  στο  βωμό  του  κέρδους  των  «λίγων»,  θυσιάζονται  ακόμα  και  οι  ζωές  των  «πολλών»,  αυτό  είναι  το  κράτος  και  οι  κυβερνήσεις τους,  που  εκσυγχρονίζει  την  φορολογική  πολιτική  και  τους  πλειστηριασμούς  on line,  αλλά  την  ίδια  ώρα  δεν  μπορεί  να  εξασφαλίσει  ασφαλείς  μεταφορές  και  όλα  τα  αναγκαία  κοινωνικά  δικαιώματα  όπως  η  προστασία  της  υγείας,  η  προστασία  από  φυσικές  καταστροφές  κ.α.

Η  δράση  καθενός  από  μας  να  γίνει  εμπόδιο  στην  εγκληματική  πολιτική  που  βάζει  σε  κίνδυνο  τις  ζωές  μας.

Παλεύουμε  για  σύγχρονες,   ασφαλείς,  φτηνές  μεταφορές   σε  όλα  τα  Μέσα  Μαζικής  Μεταφοράς  κόντρα  στην  πολιτική  που  βάζει  την  ασφάλεια  των  επιβατών  και  τα  δικαιώματα  των  εργαζομένων  στο  ζύγι  του  κόστους  και  της  κερδοφορίας  των  επιχειρηματικών  ομίλων.  Να  παρθούν  εδώ  και  τώρα  άμεσα  μέτρα   για  τον  εκσυγχρονισμό  των  υποδομών,  των  μέσων   και  των  συστημάτων  ασφαλείας  στις  μεταφορές.

Από την ΠΕΣΝΑΤ Χίου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την συμπαράσταση της Απεργίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη 16 Μάρτη από 00:01 έως 24:00 στον Πειραιά και σε όλα τα λιμάνια της επικράτειας, και καλεί τα μέλη της στην συγκέντρωση – κινητοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Χίου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μάρτη, στεκόμενοι στο πλάι των παιδιών και των εγγονιών μαςστο μέλλον της Πατρίδας μας, στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών και συμπαράσταση των χαροκαμένων οικογενειών.

Τα προβλήματα με την πολιτική της «απελευθέρωσης» του σιδηρόδρομου στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, την ανυπαρξία των συστημάτων ασφαλείας, τις ελλείψεις προσωπικού, τη σωστή συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων, τα μέτρα προστασίας ασφάλειας και υγείας, την εκπαίδευση των εργαζομένων, είχαν επανειλημμένα αναδείξει τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών, που εγκληματικά συγκάλυψαν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το έγκλημα στο τρένο στα Τέμπη ανάδειξε την σημασία που δίνει το κράτος, η κυβέρνηση, και η εργοδοσία στη ζωή και την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων και των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι μόνο.            Δεν αποδεχόμαστε η ζωή μας να θεωρείται κόστος και απαιτούμε μέτρα ασφάλειας τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα. Απαιτούμε μέτρα για την υγεία με δωρεάν δημόσιες δομές πλήρως επανδρωμένες. Δεν αποδεχόμαστε το κέρδος να καθορίζει τη ζωή μας.

Αντίστοιχες είναι οι συνθήκες και στη ναυτιλία, με μακρύ κατάλογο σε νεκρούς Ναυτεργάτες και Επιβάτες, από τα εφοπλιστικά εγκλήματα. Δεν διστάζουν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους, να αυξάνουν διαρκώς την εκμετάλλευση των ναυτεργατών, απολαμβάνοντας σωρεία προνομίων και επιδοτήσεων από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων, με τον ν.4150/2013 στα  επιβατηγά, τα υποσυντήρητα και υπερήλικα πλοία με συνεχείς βλάβες, δημιουργούν την εντατικοποίηση της δουλειάς, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, δυναμιτίζοντας διαρκώς την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προκαλούν τις επαγγελματικές ασθένειες, ατυχήματα.

Αποτελεί πρόκληση η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με το υπουργό ναυτιλίας και τον αρχηγό του λιμενικού σώματος, για ζητήματα ασφαλείας στα επιβατηγά πλοία.

Όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, σακατεύονται σώματα και ψυχές.

Όσο η προστασία της ανθρώπινης ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Κανένα βήμα πίσω από τον αγώνα για σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές – μαζικές μεταφορές για το λαό. Να δυναμώσουμε την πάλη για τις δικές μας ανάγκες, ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχιας, της ανεργίας, της φορολεηλασίας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.

Χρέος για τον κάθε εργαζόμενο-η, τον κάθε νέο και νέα, τους απόμαχους, είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το Έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί!

Καλούμε τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, την Ναυτική Οικογένεια της Χίου και όχι μόνο, στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Χίου.

Από το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου:

Συναδέλφισσες-φοι ,καλούμε όλους τους συνταξιούχους την Πέμπτη 16 Μάρτη στην πλατεία Βουνακίου στις 12.00 στην Πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση ,για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα  Τέμπη.Eίμαστε  «μετρημένοι» ,δεν χαρίζουμε κανέναν  στο θυσιαστήριο των κερδών  των επιχειρηματικών ομίλων.Οι ζωές μας δεν είναι κόστος.

Η ασφάλεια ,η προστασία της ζωής μπαίνει στο ζύγι κόστους-οφέλους.Οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τους γεμίζουν με εκατομμύρια επιδοτήσεις και τον λαό τον στέλνουν  «κι όπου βγει».

Χρέος για μας και τα παιδιά μας είναι να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα ,να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα,για σύγχρονες ,ασφαλείς ,φτηνές μαζικές  μεταφορές ,κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

.Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

.Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

.Αμεσα μέτρα  αντιπλημμυρικής ,αντιπυρικής,αντισεισμικής προστασίας .Ελεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία ,σχολές,νοσοκομεία,χώρους δουλειάς.

.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία ,παιδεία,κοινωνικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12μ

Από τον Σύλλογο Γυναικών Χίου:

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καλεί όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί στις 16/3 στην πλατεία  Βουνακίου   για να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους που οδήγησαν στον θάνατο τόσων ανθρώπων κυρίως νέων παιδιών.Να φωνάξουμε  ότι δεν θα περάσει έτσι και θα ξεχαστεί ,όπως τόσα άλλα τραγικά δυστυχήματα  στο παρελθόν.Να στείλουμε πάλι ένα ηχηρό  μήνυμα ότι οι ζωές μας μετράνε και δεν είναι κόστος .Απαιτούμε να προστατεύεται η υγεία μας από τις καταστροφικές πολιτικές τους .Διεκδικούμε  τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τα σύγχρονα δικαιώματά μας και σύμφωνα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 12.00